Nieuws uit Polen
9 december 2010

Hoe hard kun je bezuinigen op de Politie?


Tak się szkoli policja
Załadowane przez: gazeta_katowice. – Gorące wiadomości

Nou, zo hard dus. Deze opname is gemaakt op de politieacademie van Katowice. Hier wordt de edele kunst van de achtervolging geoefend. Om te besparen op benzine, moeten de cursisten hun voertuigen duwen.

Niet alleen wordt zo op benzine bespaard. Sommigen beweren dat de politie alle risico wil mijden met verzekeringen. Ondanks dat dit een afgesloten oefenterrein is (de modernste van Midden-Europa, aldus promotiemateriaal), kunnen ze op deze manier legaal ‘onverzekerd rondrijden’. (Dat laatste wordt overigens nergens echt bevestigd)

Het is niet de enige maatregel bij de Poolse politie. De bonnenquota wordt strikter in de gaten gehouden. Agenten die hun quota van één bon per dag niet halen, krijgen loonsverlaging. Hiermee probeert de politieleiding ook de corruptie onder agenten terug te dringen. In de meeste gevallen nemen agenten genoegen met een kleine omkoping in ruil voor het niet uitschrijven van een bon.

Ja, ook in Polen komt de crisis eraan. En hard.

UPDATE: Overigens ontkent het bestuur van de academie dat het hier om een bezuiniging gaat. De oefening in het filmpje was louter bedoeld om cursisten te leren hoe ze iemand uit een auto moeten halen, aldus een zegsvrouw tegenover TVN. Maar waarom dan dat geduw vooraf?

Hoort bij: Uncategorized — Michiel @ 3:15 pm

Comments are closed.